Leerlingen antwoorden met video: Recap


In Recap stel je als docent een vraag en laat je je leerlingen antwoorden met een video. Al die video’s komen overzichtelijk in je virtuele klas terecht. Bovendien maakt de toepassing zelf een soort overzichtsfilmpje (Daily Review Reel) met je vraag + alle antwoorden. Je kan de individuele leerlingen ook feedback geven bij hun video.

recap-logo

Recap is heel makkelijk in gebruik. Als docent creëer je een account en 1 of meer klassen. In zo’n klas kan je dan ‘recaps’ maken voor een individuele leerling, een paar leerlingen of de hele klas. Dit kunnen vragen zijn om formatief te evalueren, maar ook om reflectie te stimuleren. Om zo’n ‘recap’ op te zetten, doorloop je 3 simpele stappen.

Eerst stel je je vraag. Dat kan schriftelijk of mondeling. In dat laatste geval neem je zelf een video op in de toepassing. Als tweede stap stel je in hoe lang de video’s mogen duren (10, 30, 60 of 120 seconden) en wanneer  ze klaar moeten zijn (na 8u, 24u, 48u, 1 week). Je kan leerlingen ook laten aangeven hoe tevreden ze zijn met hun antwoord aan de hand van stickers. Tot slot klik je op Send en dan verschijnt de ‘recap’ bij je leerling(en)/klas.

recap-opties-vraag

Om lid te worden van een klas, kunnen leerlingen een ‘Class Pin’ gebruiken, en dan maakt de docent op voorhand alle accounts aan. Ze kunnen ook een eigen account aanmaken met een e-mailadres of een Google+ account. Dat laatste is handig voor scholen die met G Suite for Education werken. Een ‘Join Pin’ brengt hen dan naar de juiste klas.

De toepassing werk zeer intuïtief. Leerlingen zien de nieuwe recap verschijnen in hun klas en kunnen die meteen met een videobericht beantwoorden. De antwoorden die ze geven, zijn zichtbaar voor de andere leerlingen. Je kan als docent ook het overzichtsfilmje of afzonderlijke video’s tonen of delen via een link of e-mail.

recap-response-student

Recap is nog volop in ontwikkeling (bètaversie). Wij hebben de toepassing getest op het web en als Android app. Alles werkte prima, op een hapering bij het ‘processen’ na. Het bedrijf is wel iets te enthousiast met welkomstmails. Er bestaat ook een iOS app voor iPad en iPhone.

Klinkt dit hele verhaal rond video-antwoorden je bekend in de oren? Dat kan, want een paar jaar geleden bespraken we op deze blog Flipgrid, een vergelijkbare toepassing voor asynchrone communicatie. Flipgrid werkt nog altijd een uitstekend, maar is intussen wel betalend, ook al krijg je veel waar voor je  65 dollar per jaar.

Maar wie hier geen budget voor heeft, kan nu terecht bij Recap. Wil je het uitproberen? Ga naar de Recap student login, login met de class pin iyjzril. Klik op een van de beschikbare accounts en geef even antwoord op mijn vraag (=leestip).

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Communicatie, Creatieve cursisten, Evaluatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Leerlingen antwoorden met video: Recap

  1. Lennart Vanstaen zegt:

    Dag Jeroen,
    Ik heb een vraag, op welk adres mag ik je contacteren?
    Groetjes
    Lennart

  2. Pingback: De nieuwe Recap zet in op nieuwsgierigheid | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s