Supersnel (animatie)video’s creëren met Biteable


Er bestaan intussen heel wat toepassingen waarmee je relatief gemakkelijk je eigen animatievideo’s kan ontwerpen, denk maar aan PowToon, Moovly & Wideo. Maar geen enkele toepassing werkt zo snel en zo eenvoudig als Biteable.

biteable logo

Na je registratie, klik je op ‘Create video’ en geef je je project een naam. Dat brengt je meteen naar de Biteable bibliotheek waar een heleboel scènes voor je klaar staan. Er zijn 3 soorten scènes: animaties (‘animation scenes’), filmclips met vooral mensen en dieren (‘footage scenes’) en afbeeldingen (‘image scenes’).

Als je wil zien wat er precies gebeurt in zo’n clip, moet je er even met je muiswijzer op gaan staan en dan krijg je na een paar seconden een ‘preview’. Als je een scène gekozen hebt, kan je je tekst toevoegen. Je kan 255 tekens per fragment gebruiken, maar Biteable raadt aan om je te beperken tot maximum 50 tekens.

Biteable scene

Nieuwe scènes voeg je toe door in de filmstrip onder de afbeelding van de scène op de plus te klikken. Zo ga je door tot je video klaar is. Daarna kan je het kleurenpalet aanpassen en muziek toevoegen. Er staan heel wat audioclips klaar die je kan voorbeluisteren, maar je mag ook een eigen fragment opladen.

Bij de laatste stap vraag je dan aan Biteable om je video te creëren. Je kan je video niet op voorhand bekijken ondanks de misleidende term ‘preview’ bij de laatste stap. Biteable stuurt je een e-mail met een link als de video klaar is. Dat is meestal gebeurd op een paar minuten.

Biteable e-mail

Als je tevreden bent, kan je de video downloaden als mp4 of meteen publiceren naar YouTube. Maar als je nog iets wil wijzigen aan je video, moet je die laatste stap opnieuw doorlopen en ontvang je een nieuwe e-mail. Een ander minpunt is het nogal in het oog springende watermerk van Biteable, dat je enkel kan wegwerken in een betalende account.

De belangrijkste troeven van Biteable zijn dus de eenvoud en de snelheid. Het ziet er ook best goed uit. De keerzijde van de medaille is natuurlijk dat je weinig mogelijkheden hebt om de video’s naar je hand te zetten. Je kan wel eigen afbeeldingen en geluid opladen, maar daar blijft het zowat bij. Zelfs het lettertype is niet aanpasbaar.

Onderstaande video is op 10 minuten gemaakt in Biteable. Toegegeven, er is inhoudelijk niet heel hard over nagedacht, maar je krijgt wel een idee:


Dit soort video’s is dus vooral geschikt om kort concepten uit te leggen of voor motivatie, promotie, … Ook cursisten kunnen op een mum van tijd een mooie video in elkaar boksen zonder dat je veel aandacht moet besteden aan de technologie. Probeer het eens uit en laat ons weten hoe het ging.

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Creatieve cursisten, Leerinhouden en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Supersnel (animatie)video’s creëren met Biteable

  1. Pingback: Round-up schooljaar 2015-2016 | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s