Zeetings tilt interactieve presentaties naar een hoger niveau


Update 23/05/2016: Zeetings heeft het live publiek van de gewone gratis account beperkt tot 30 mensen. Door een classroom account aan te vragen (ook gratis) kan je tot 100 mensen blijven bedienen.

Een maand geleden gingen we op zoek naar een alternatief voor Everyslide, een toepassing om interactieve inhouden (vragen, enquêtes, hotspots…) toe te voegen aan presentaties. Nearpod was een goed gemaakte vervanger, maar we liepen vast op de heel beperkte opslagruimte in de gratis account.

Taccle opperhoofd Jens Vermeersch (@jensvermeersch) raadde ons daarna Zeetings aan en na een week stevig testen kunnen we zijn keuze alleen maar beamen. Niet alleen werkt het bijzonder makkelijk, je mag ook zoveel presentaties maken als je wil, op voorwaarde dat je ‘live’ publiek niet meer dan 100 mensen bedraagt.

Zeetings logo

Belangrijk om te weten: je kan geen presentaties bouwen in Zeetings. Je vertrekt van een bestaande PowerPoint of een PDF. Die maak of herwerk je dus eerst, voor je in Zeetings aan de slag gaat. Goed nieuws: in tegenstelling tot vergelijkbare toepassingen, blijven je PowerPoint animaties hier wel bewaard.

Als je basisbestand opgeladen is, kan je andere ‘content’ toevoegen. Denk aan video’s, links en afbeeldingen. Maar je kan ook andere toepassingen insluiten (‘embed code’). Tot slot heb je ook verschillende vraagopties zoals multiple choice, een ‘thumbs up/down’ of een schaal van 1 tot 5. Die vragen kan je ‘on the spot’ toevoegen. Stemmen gebeurt anoniem.

Zeetings add content

Opvallend daarbij is dat die interactieve elementen niet alleen werken als je live aan het presenteren bent, maar ook als je de presentatie later deelt met je publiek. Je krijgt dan niet alleen een melding als iemand je presentatie geopend heeft, maar ook de antwoorden die die persoon geeft, krijg je mee.

Dat hangt samen met de ‘Activity feed’. Dit onderdeel lijkt een beetje op een backchannel waarbij jij en je publiek tijdens de presentatie – maar ook erna – vragen kunnen stellen, opmerkingen delen en converseren. Je kan opmerkingen wel schrappen, maar niet op voorhand modereren (betalende functionaliteit).

Zeetings activity

Nog troeven? Iedereen kan notities nemen tijdens de presentatie. Ingelogde gebruikers vinden die notities terug in hun account, niet- ingelogde gebruikers kunnen ze naar zichzelf mailen. Ook krijg je als presentator van een Zeeting achteraf een rapport met de belangrijkste info over je presentatie.

Je publiek moet geen account hebben om je presentatie te volgen, ze hoeven ook niets te downloaden of te installeren. Alles werkt via het web en vanop alle apparaten. Bij een ‘live’ presentatie verwijs je hen naar de persoonlijke URL die je creëerde toen je je account aanmaakte. Die URL kan je later niet aanpassen, dus kies iets makkelijks.

Zeetings URL

Zeetings is voor ons niet alleen een waardige vervanger voor Everyslide, het voegt er nog een heleboel functionaliteit aan toe. Nu maar hopen dat ze woord houden en hun gratis account niet uithollen. Ook voor cursisten is dit vanzelfsprekend een handige toepassing om ervoor te zorgen dat presentaties minder eenrichtingsverkeer worden.

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Creatieve cursisten, Leerinhouden en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Zeetings tilt interactieve presentaties naar een hoger niveau

  1. Pingback: Zeetings featured on CVO

  2. Pingback: Zeetings featured on CVO - Zeetings

  3. Pingback: Round-up schooljaar 2015-2016 | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s