Snel interactieve video’s maken met Videopath


Er bestaan intussen al heel wat toepassingen waarbij je vragen aan video’s kan toevoegen (denk aan EDpuzzle) en in YouTube kan je je eigen video’s annoteren, maar Videopath maakt het mogelijk om snel en makkelijk extra informatielagen toe te voegen aan een video.

videopath logo

De toepassing werkt heel intuïtief. Na je registratie kan je een video opladen van YouTube of Vimeo. Als die klaar staat, sleep je de ‘markers’ op de verticale tijdlijn naar het juiste punt in de video. Je geeft zo’n marker een naam en dan kies je welk soort inhoud je wil toevoegen.

Je hebt onder meer de keuze uit tekst, afbeeldingen, video (YouTube & Vimeo), Pinterest borden, audio (SoundCloud), volledige websites, Twitter feeds, Facebook pagina’s, … Op een marker kan je meerdere inhouden plaatsen, behalve als het om een website gaat. Die neemt sowieso de volledige marker in beslag.

Videopath opties

Bekijk een ‘preview’ van je video en als je tevreden bent dan kan je de video publiceren (‘Publish’). Dat betekent niet dat je video al openbaar is. Daarvoor moet je hem delen. Dat kan via e-mail, de bekendste sociale media kanalen of je kan hem insluiten op een website, leerplatform of blog.

Bij het afspelen, zie je alle markers op de tijdlijn aan de zijkant. De kijkers beslissen zelf of ze erop klikken. Als ze dat doen, stopt de video en verschijnt er op de voorgrond een extra venster waarin de inhoud staat die je toegevoegd hebt. Als je dat venster sluit (het kruisje rechtsboven) dan loopt de video weer verder.

Videopath venster

Met een gratis account heb je recht op 2000 ‘views’ per maand, wat in een educatieve context zal volstaan. Je hebt ook alle opties bij het toevoegen van de inhouden. Het thema en het eindbeeld aanpassen, kan niet in die gratis versie. Hoeveel mensen je video bekijken, hoe lang ze kijken en welke markers populair zijn, lees je in de ‘Analytics’.

Het is belangrijk dat je je goed afvraagt wanneer je dit soort video inzet. Je wil je leerders niet afleiden van de kern van de zaak. Ons lijkt het zinvol om die extra informatielagen onder meer te gebruiken om voorkennis te activeren, om ontbrekende info mee te geven of om een oproep te plaatsen aan het einde van de video.

Videopath raadt zelf aan om het aantal markers te beperken tot 5 à 7 en dat lijkt ons ruim voldoende. Wij hebben er in ons promofilmpje 7 gestoken omdat we alle soorten inhouden eens wilden testen. In een educatieve context zouden we het iets bescheidener aanpakken. Bekijk het voorbeeld eens en laat ons weten wat je denkt.

Jeroen Hendrickx

Met dank aan Nadia Waumans van de erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience die ons attent maakte op deze toepassing in de mediacoach community.

Interieur Heilig Huisken

Omdat erfgoed belangrijk is 😉

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Creatieve cursisten, Leerinhouden en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Snel interactieve video’s maken met Videopath

  1. Pingback: Round-up schooljaar 2015-2016 | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s