Verborgen Parels: 15 e-boeken in een gratis app


Zo vlak voor de herfstvakantie willen we toch nog een mooi initiatief van de bibliotheek onder de aandacht brengen. Sinds een week kan je een gratis app downloaden (Android en iOS) waarin je 15 Nederlandstalige boeken uit de 21ste eeuw kan (her)lezen. De boeken blijven gratis beschikbaar tot 20 januari 2016.

TOP 25 Verborgen parels van de Bib

Deze app is het sluitstuk van de ‘Verborgen Parels’ campagne van de bibliotheek. Zo’n 600 Vlaamse bibliotheekmedewerkers selecteerden uit een longlist 25 boeken waarvan ze vonden dat die niet de aandacht hebben gekregen die ze verdienden. Daarna stemden bijna 40 000 lezers op de boeken die ze graag wilden terugzien in de gratis app.

Op de Verborgen Parels website kan je zien welke 15 boeken het gehaald hebben. Het gaat niet om de grote klassiekers, maar veel van de titels doen wel degelijk een belletje rinkelen. In dit filmpje krijg je alvast een ingenieus beeld van de 25 boeken op de shortlist:

Wij hebben de app gedownload op een Android smartphone en tablet. Dat verliep vlot en na een korte registratie (e-mailadres + gemeente) konden we meteen de e-boeken downloaden en lezen. Eenmaal gedownload zijn de boeken dus ook offline beschikbaar in de ‘boekenkast’ van de app.

Opgelet: voor Android toestellen heb je minimum versie 3.0 nodig. De app werkt niet op mobiele apparaten van Windows en de boeken zijn niet te verkrijgen voor e-readers. Na 20 januari 2016 zijn de e-boeken niet langer beschikbaar in je app.

Het zal sommigen misschien verbazen maar ondergetekende is verslingerd aan ouderwets lezen op papier. Toch vinden we dit een zeer goed initiatief omdat we fan zijn van alles dat mensen aanzet tot lezen. Breng zeker ook je cursisten/leerlingen op de hoogte, zij doen hier zeker een paar ontdekkingen.

Talm ook niet te lang, want 3 maanden zijn zo voorbij. Veel leesplezier!

Jeroen Hendrickx

PS Intussen is in Antwerpen ook de geletterde reus opgedoken die de Verborgen Parels app nog eens extra in de kijker zet.

Bron: de redactie.be

Bron: de redactie.be

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen nieuws en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Verborgen Parels: 15 e-boeken in een gratis app

  1. Patricia bib zegt:

    Staande ovatie voor deze blogpost van een vooral digitaal geletterde die toch ook verslingerd is aan lezen op papier en een bib-fan is! Fijne vakantie, media-atelier!

  2. Pingback: Round-up schooljaar 2015-2016 | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s