Rabbit: videochatten rond webinhouden


Rabbit logoDat WebRTC het mogelijk maakt om rechtstreeks vanuit je browser te videochatten zonder dat je plug-ins, accounts of software nodig hebt, las je hier al eerder toen toepassingen als vLine en appear.in de revue passeerden. Het Californische Rabbit geeft deze technologie weer een andere insteek.

Met deze toepassing kan je videochatten terwijl je een video bekijkt, naar muziek luistert of een presentatie of een artikel leest. Via het ‘launchpad’ van Rabbit kan je om het even welke URL ingegeven en zo samen naar dezelfde webinhouden kijken. Het extra venster waarin dat gebeurt is een soort virtuele computer en noemen ze een ‘rabbitcast’.

Het ‘launchpad’ maakt duidelijk dat Rabbit zich in de eerste plaats richt op Amerikaanse vrienden die samen naar hun favoriete programma’s willen kijken. Websites zoals Hulu, YouTube, Netflix, HBO Go en Feeln staan klaar om gestart te worden. Maar dankzij de URL mogelijkheid kan je in principe alles op het internet gebruiken om over te praten en dat opent heel wat educatief potentieel, zeker in gecombineerd of afstandsonderwijs.

Launchpad

De persoon die een rabbitcast start, krijgt bij zijn of haar afbeelding/avatar een oranje icoontje met een afstandsbediening. Dat moet overigens niet de persoon zijn die met de videochat begonnen is. De cursorbewegingen van die persoon zijn zichtbaar, handig bij presentaties bijvoorbeeld. Als je de afstandsbediening wil doorgeven, dan klik je op het icoontje. Als het icoontje wit is, kan de ‘afstandsbediening’ door een andere deelnemer opgepakt worden (door te klikken).

Rabbit afstandsbediening

Voor het overige verschilt Rabbit niet zo veel van soortgelijke tools. Je begeeft je naar de startpagina en klikt op ‘Start a chat’. Meestal moet je de toepassing dan toestemming geven om je microfoon en webcam te gebruiken. Nodig andere deelnemers uit via e-mail, Facebook of een URL. Je kan met maximum 10 mensen chatten in Rabbit.

Je hebt opties om het volledige scherm te tonen en om je microfoon of webcam even uit te schakelen als de rest geen zaken heeft met iets dat je even wil zeggen of doen. Omdat praten tijdens een video niet altijd beleefd is, kan je via de spraakbubbel ook een gewone tekstchat gebruiken.

Screenshot videochat

Zoals gezegd heb je geen account nodig voor Rabbit, maar als je je registreert kan je wel steeds dezelfde ‘room’ gebruiken. Het geeft je bovendien de optie om deelnemers uit de kamer te verwijderen als ze daar niet moeten zijn. Denk er tot slot aan dat WebRTC enkel werkt in Google Chrome, Opera en Mozilla Firefox.

Jeroen Hendrickx

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Communicatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Rabbit: videochatten rond webinhouden

  1. Pingback: Round-up schooljaar 2014-2015 | CVO Antwerpen

  2. Pingback: Online videogesprekken opnemen en bewaren | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s