Visualiseer je goede voornemens: chains.cc


Update 08/03/2016: Chains.cc heeft er de brui aan gegeven.

chains logoHeb je goede voornemens gemaakt voor 2015? Volgens het VTM nieuws maakt maar 1 op de 10 mensen die voornemens ook waar. De psycholoog van dienst stelt daarom voor om die voornemens in kleine stapjes te verdelen en visueel te maken. Daar heeft het media-atelier een eenvoudige oplossing voor: Chains.cc

Stoppen met slechte of starten met goede gewoontes vraagt een dagelijkse inspanning. Bij Chains.cc duid je elke dag aan dat je in je opzet geslaagd bent. Van zodra je je voornemens een paar dagen na elkaar uitvoert, ontstaat er een ketting. Nu is het alleen nog een kwestie van de ketting niet te breken. De inspiratie voor deze motivatietechniek zou van de komiek Jerry Seinfeld komen.

chains overzicht

Het opzetten van zo’n ketting is kinderspel. Eerst maak je een account aan (e-mailadres en wachtwoord). Je klikt op ‘Add New Chain’. Geef de ketting een titel, beschrijf kort het plan en kies een symbool om de ketting vorm te geven (bloemen, loopschoenen, gitaren, …). Je kan de ketting een kleur geven en eventueel een aantal dagen selecteren die niet meetellen bij je voornemen (bv. het weekend). Klik ‘Update Settings’ en klaar.

Chains nieuwe ketting

Telkens als je je nu aan je voornemen houdt, klik je op het bolletje van die dag en zie je de ketting langer worden. Als je iets meer info kwijt wil bij zo’n bolletje, kan je gebruik maken van de stickers. Die vind je helemaal links op het scherm. Sleep ze naar het onderdeel van de ketting dat meer uitleg behoeft en typ je opmerking in het notitievenster dat zich opent. Als je een opmerking wil verwijderen, sleep je ze terug naar de kant.

Chains stickers

De ketting zou een soort succeservaring moeten genereren die je motiveert om door te zetten. Als je meer steun nodig hebt, kan je een groep oprichten of je bij een bestaande groep aansluiten. Zo’n groep bestaat uit de kettingen van verschillende mensen die zich rond een bepaald thema verzameld hebben. Die groep kan privé of publiek zijn. Handig is de commentaarfunctie aan de zijkant waarbij je elkaar moed kan inspreken.

De publieke groepen geven een ‘mooi’ overzicht van de zaken waar de mensheid mee worstelt. Dat kan gaan van onvoldoende flossen tot willen stoppen met elke dag naar porno te kijken. Niets waar je als leerkracht van schrikt, maar misschien niet meteen geschikt voor jongere doelgroepen.

Chains.cc bestaat als een gratis webtoepassing en er is ook een betalende iPhone versie ($ 1,99 in de App Store). Er is geen Android versie en die staat ook niet in de steigers. Als je je leven wil beteren met Android kan je een alternatief proberen als GoalTracker, gratis verkrijgbaar op Google Play.

Jeroen Hendrickx

PS. Of dit echt werkt, lees je hier in 2016 🙂

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Organisatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Visualiseer je goede voornemens: chains.cc

  1. Pingback: Goede voornemens: 2 Chrome extensies voor verhoogde productiviteit | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s