5 leuke toepassingen voor je online gereedschapskist


Terwijl wij hier in blijde verwachting zijn van de komst van de goedheilig man, doen we op onze beurt een graai in de grabbelton met kleine toepassingen die je leven online een stuk efficiënter of leuker maken.

1. Als je een bepaalde website niet kan bereiken, heb je je zeker al afgevraagd of het aan jouw connectie ligt of aan de website zelf. ‘Down For Everyone Or Just Me‘ heeft niet alleen een zeer toepasselijke naam voor dat probleem, maar geeft je ook binnen de seconde een antwoord op je vraag:

Down for everyone or just me

2. Een gebruikersnaam die consequent terugkeert over verschillende toepassingen heen, creëert een vorm van naambekendheid en is gemakkelijk te onthouden. Via NameChk kan je testen of de gebruikersnaam van je dromen nog beschikbaar is voor 157 verschillende toepassingen. Vooral handig voor mensen die aan het begin staan van hun sociale media offensief. Vergeet niet om een vaste gebruikersnaam te combineren met een reeks sterke wachtwoorden die regelmatig veranderen.

NameChk

maildrop-logo3. Als je niet graag je e-mailadres achterlaat op een website waar je toch maar 1 keer moet zijn, dan is MailDrop (niet verwarren met de nieuwe Mail Drop functie van Apple) iets voor jou. Het is een wegwerp e-mailadres waarop je tot 10 e-mails kan ontvangen. Op die manier vermijd je spam en privacyrisico’s terwijl je toch kan zien of er niets van waarde binnenkomt.

4. Er bestaan echt honderden timers op het internet, maar de Teachit Timer is toch een van onze favorieten. Niet alleen omdat deze toepassing als een van de weinige reclamevrij is, maar ook omdat we het zeer plezant vinden dat we bij de slotgeluiden verschillende opties krijgen. De gong wint het voor ons net van het schaap.

Teachit timer

5. Met de laatste toepassing kan je proberen om de nieuwsgierigheid van je klas te prikkelen. Met Blinklink kies je zelf hoe vaak een link aangeklikt kan worden voor die verdwijnt. Achter die link kan een afbeelding of video zitten. Als er dus te veel mensen voor jou geklikt hebben, ben je te laat. De maker van de link kan wel een aantal nieuwe ‘views’ beschikbaar maken als er over de link getwitterd wordt.

Een klein voorbeeld maakt meteen duidelijk hoe het werkt. Achter deze link zit een kleine brokje wijsheid. Als deze link 5 keer aangeklikt wordt, verdwijnt ze. Als iemand met een Twitter account ernaar verwijst (de tweet staat klaar op de webpagina), maakt het systeem automatisch 10 nieuwe kliks beschikbaar.

Probeer het eens en deel daarna jouw favoriete, online mini-toepassing met ons.

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Organisatie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s