Organiseer je inbox met Unroll.me


Kreunt jouw inbox onder een stroom van digitale nieuwsbrieven? Unroll.me helpt je om op een simpele manier orde in die chaos te brengen. Daarvoor geef je de dienst toegang tot de inbox die je wil opruimen. Het gaat hier om webbased e-mail zoals Outlook.com (hotmail), Yahoo en Gmail. De toepassing is niet geschikt voor je Outlook account(s).

Intekenen op Unroll.me

Nadat je je e-mailadres hebt ingegeven en de nodige rechten toegekend, scant Unroll.me je postvak op nieuwsbrieven. De eerste keer zal het resultaat vrij beperkt zijn, maar als je de dienst blijft gebruiken, haalt ze nagenoeg feilloos alle commerciële communicatie eruit. Je krijgt een overzicht (alfabetisch) van alle nieuwsbrieven die Unroll.me gevonden heeft.

Overzicht nieuwsbrieven

Bij elke afzender staan 2 of 3 opties (afhankelijk van het e-mailadres). De eerste is ‘Add to rollup’. Dit brengt alle nieuwsbrieven samen die je wil behouden. Maar in de plaats van telkens een nieuwe e-mail te ontvangen, krijg je nu 1 bericht per dag met daarin een overzicht van de nieuwsbrieven die je die dag gekregen hebt (‘daily rollup’).

Je kan kiezen of je die overzichtsmail in gridformaat ziet of als een lijst en je kan het tijdstip van de Unroll.me mail vastleggen: ’s morgens, ’s middags of ’s avonds. Zo hou je je postvak op orde en kan je in één oogopslag zien of er iets interessants tussenzit.

Daily rollup

Als dat het geval is, klik je gewoon op de afbeelding (grid) of titel (lijst) in kwestie en je krijgt het oorspronkelijke bericht te zien. Aan de zijkant verschijnt er ook een Unroll.me map waarin je ook rustig kan zoeken. Als er geen ‘daily rollup’ verschijnt, dan heb je die dag geen nieuwsbrieven ontvangen.

De tweede optie is ‘Unsubscribe’. Daarmee schrijf je je uit en Unroll.me zorgt ervoor dat je van die afzender geen nieuwsbrieven meer ontvangt. Met ‘Keep in Inbox’ ontvang je de nieuwsbrief als een gewone e-mail. Als je deze laatste optie niet ziet, dan gebeurt het automatisch met elke mail waar je niet kiest voor ‘Unsubscribe’ of ‘Add to rollup’.

De eerste keer dat je Unroll.me gebruikt, gebeurt er wel iets vreemds. Als je je uitschrijft voor 5 nieuwsbrieven, krijg je de melding dat je deze toepassing eerst moet delen via Facebook, e-mail of Twitter voor je verder kan. Als je ineens wil doorwerken, zit er niets anders op. Maar het media-atelier laat zich niet chanteren 🙂

Oproep om te delen

Wij wachten gewoon tot de volgende dag als de eerste overzichtsmail binnenkomt. Van daaruit kan je je zonder problemen terug beginnen uitschrijven en de dienst vraagt dan nooit meer om gedeeld te worden. Dat is eigenlijk het enige minpunt van een toepassing die ons postvak al veel lichter gemaakt heeft.

Jeroen Hendrickx

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Organisatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Organiseer je inbox met Unroll.me

  1. Anoniem zegt:

    Ja, bedankt voor de tip. Even toepassen, Dante!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s