Audio slideshows met Narrable en UtellStory


Verschillende lezers vroegen ons n.a.v. onze post over Storybird of er ook toepassingen bestaan waarbij je cursisten een verhaal kan laten vertellen bij afbeeldingen in plaats van het op te laten schrijven. Het antwoord is ja, en we spreken dan van audio slideshows. Narrable is een goede keuze omdat het ontworpen is met onderwijs in het achterhoofd.

Opties bij afbeeldingenVoor Narrable heb je een account nodig. Om de toepassing uit te proberen kies je best voor een starter account (5 narrables gratis).  Klik bij de ‘Sign up’ op User. Eens je ingelogd bent, klik je rechts boven op Create en dan kan je afbeeldingen opladen van je computer. Eén ervan kies je als omslag en je geeft je narrable een titel. Sommige foto’s worden groter weergegeven dan andere. Door op het afbeeldingsicoontje te klikken kan je de grootte van de afbeeldingen aanpassen en de volgorde veranderen.

Opname mogelijkheden NarrableDaarna kan je op elke afbeelding een tekst inspreken via de microfoon. Je kan ook een bestaand audiobestand opladen. De inbelfunctie werkt enkel in de VS. Als je opneemt via de pc/laptop moetje je microfoon toegang geven tot je systeem.  Als je tevreden bent, kan je je narrable delen via de link of op Pinterest. Je kan hem ook insluiten op een website, blog of leerplatform.

Als je tevreden bent over de toepassing, overweeg dan een upgrade naar een ‘teacher’ account voor meer mogelijkheden. Het is niet zeker of die account gratis blijft. Op dit moment bieden ze een proefperiode van 60 dagen aan voor leerkrachten, maar het is onduidelijk wat daarna komt.

Met een leerkrachten account kan je gebruikersnamen en wachtwoorden aanmaken voor je cursisten. Je kan cursisten ook laten meewerken aan jouw narrable. Je stuurt ze dan een uitnodiging waarbij ze op een afbeelding hun tekst kunnen inspreken, zonder dat ze de volledige presentatie zien.

Uitnodoging Narrable

Vind je de mogelijkheden van Narrable toch te beperkt, probeer dan UtellStory. Daar kan je bv. ook tekst aan afbeeldingen toevoegen en video’s gebruiken i.p.v. afbeeldingen. Het ziet er allemaal wat minder afgewerkt uit, maar de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Logo van UtellStoryZo kan je een slideshow als topic opslaan en dan geef je andere mensen in de community (je cursisten) de kans om hun eigen versie van je slideshow te maken. Zij krijgen een kopie van je slideshow en kunnen die naar hartenlust aanpassen door de audio, de video’s en/of de afbeeldingen te vervangen.

Als je meer wil weten over UtellStory kan je terecht op de website zelf of op de ICT-idee blog van Herman van Schie die telkens zeer gedetailleerd uitlegt hoe je een bepaalde ‘tool’ kan gebruiken. Zijn uitleg over UtellStory vind je terug via deze link.

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Creatieve cursisten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s