Kies samen het beste idee met Tricider


Tricider is een eenvoudige toepassing om ideeën te verzamelen en ervoor te zorgen dat het beste idee komt bovendrijven. Zo kan je brainstormen met iedereen in je klas/netwerk en aan het einde enkel die ideeën overhouden waarvan je alvast weet dat het draagvlak breed genoeg is.

Om de werking te illustreren, gaan we er even vanuit dat de inspiratie van het media-atelier opgedroogd is. Op de startpagina van Tricider hebben we daarom de volgende vraag gepost: “Aan welke digitale toepassing moet het media-atelier binnenkort eens aandacht besteden?” Daarna klikten we op Go.

Vraag Tricider

Dat brengt je naar een nieuw scherm waar je eventueel je vraag nog kan verduidelijken via de beschrijving. Hier kan je alvast een eerste idee toevoegen (‘Add Idea’) zodat je publiek die eerste stap niet meer moet zetten. Eventueel klik je ook op ‘Add argument’ om aan te geven waarom je dit voorstel een meerwaarde vindt.

Idee toevoegen TriciderDaarna moet je je vraag bekend te maken bij je doelpubliek (Share & Invite). Dat kan enkel je klas zijn, maar ook de school en zelfs de wereld. Voor je klas kan je de URL via e-mail versturen of op een klasblog, schoolwebsite of leerplatform plaatsen. Wil je meer mensen betrekken, maak dan gebruik van de sociale media en vraag om verder te delen.

Share and InviteNu is het aan de ‘gemeenschap’. Zij kunnen zelf ideeën toevoegen en beargumenteren waarom ze bepaalde voorstellen wel of niet genegen zijn. Tot slot stemmen ze voor hun favoriet(en) zodat je duidelijk kan zien welke ideeën het meeste succes hebben. Bovenaan rechts zie je een deadline staan (standaard 14 dagen) die je kan aanpassen.

Merk op dat je voor Tricider geen account nodig hebt. Je moet dan wel de adminlink noteren waarin je je vraag kan bewerken. Die vind je in je adresbalk of via de ‘Special link’ bij ‘More options’. Een account heeft als voordeel dat je een overzicht krijgt van al je vragen (Tricisions) en dat je de adminlink niet meer apart moet bijhouden.

Deze korte video zet alles nog op een rijtje:


Uitproberen is nu de boodschap. Begeef je naar onze Tricision en vertel ons welke toepassing je hier binnenkort wil zien verschijnen. Stem voor de ideeën die jou het beste lijken en geef argumenten pro en contra. Na het verstrijken van de deadline publiceren we hier het eindresultaat in een schermafdruk.

Jeroen Hendrickx

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Creatieve cursisten, Organisatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kies samen het beste idee met Tricider

  1. Pingback: Brainstormen op een online whiteboard: Stormboard | CVO Antwerpen

  2. Pingback: Breng voorkennis in kaart met Dotstorming | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s