Leg het uit met PixiClip


Goede webtools creëren meerwaarde zonder aan het gebruiksgemak te tornen en PixiClip is daarvan een goed voorbeeld. Het is een online whiteboard waarbij de toepassing alles filmt wat je op dat bord tekent en typt. Dat maakt PixiClip heel geschikt om educatieve video’s op te nemen waarin je concepten uitlegt of toont hoe je een bepaalde berekening maakt. De interface is zo eenvoudig dat iedereen er makkelijk mee aan de slag kan.

Logo van PixiClip

Je kan kiezen om enkel te tonen wat je op het bord doet (‘doodle only’), maar je kan je uitleg ook verder ondersteunen via microfoon of webcam. Daarvoor klik je in het menu bij ‘Add media’ op Mic of Webcam of je start centraal met ‘Add audio message’ of ‘Add video message’  Je krijgt per ‘clip’ 5 minuten. Van zodra je iets tekent of typt op het bord begint je tijd te lopen.

voeg audio of video berichten toe.
De tools in PixiClipDe mogelijkheden zijn met opzet beperkt gehouden en dat zie je terug in de menustructuur. Je hebt een potlood, een markeerstift en een typfunctie. Je kan hierbij telkens kiezen uit zes kleuren. Je beschikt over een gom en je kan items verwijderen/verplaatsen en bewerkingen ongedaan maken. Tot slot kan je ook afbeeldingen opladen en naar je whiteboard slepen.

Als je klaar bent met je uitleg, kan je de clip publiceren en delen. Dat gaat via e-mail, Facebook, Twitter of door de video in te sluiten op je website of ELP. Als je clips maakt zonder account, zijn ze altijd publiek. Als je een account hebt, kan je ze ook privé zetten en heb je de mogelijkheid om ze terug te vinden en te beheren.

In sommige recensies lazen we dat PixiClip het enkel goed doet in Google Chrome, maar wij hebben ook getest in de laatste versies van Mozilla Firefox, Internet Explorer en Safari en geen problemen ondervonden. Zorg er wel voor dat als je PixiClip toestemming geeft tot je microfoon en webcam, dat de juiste apparaten geselecteerd zijn. Om dat te controleren, klik je rechts op het éénogige scherm en kies je Instellingen. Bij de pictogrammen van microfoon en webcam kan je dan het gewenste apparaat selecteren.

Adobe Flash toestemmingGrootste nadeel van PixiClip is voorlopig dat je geen nabewerking kan doen, dus je kan fouten achteraf niet verbeteren. Je kan de clips ook niet downloaden om ze in een ander  programma te editeren. Sowieso is enige voorzichtigheid geboden, want PixiClip zit nog in de beta fase, maar het lijkt alvast een aanwinst.

Heb je evenwel meer mogelijkheden nodig of is die tijdslimiet van 5 minuten echt te krap, dan kan je een van de meer traditionele ‘screencast tools’ over een ‘online whiteboard’ plaatsen en zo je opnames verzorgen.

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Creatieve cursisten, Leerinhouden en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Leg het uit met PixiClip

  1. Pingback: Kwaliteitsvolle screencasts met Screenr | CVO Antwerpen

  2. Pingback: PixiClip: een leuke webtool om korte uitlegfilmpjes te maken [Flip de Klas] « André Manssen blogt vanaf de Zijlijn...

  3. Pingback: Round-up schooljaar 2013-2014 | CVO Antwerpen

  4. Pingback: Intensief samenwerken op RealtimeBoard | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s