Interactieve video’s met EDpuzzle


Er verschijnen steeds meer online toepassingen om interactiviteit (vragen, discussies, annotaties, flashcards, …) toe te voegen aan video’s. Wie zelf wil vergelijken, kan eens kijken naar eduCanon, Teachem, Metta.io, Blubbr of Grockit Answers, maar voor het media-atelier steekt EDpuzzle momenteel net iets boven de concurrentie uit.

Edpuzzle logoDat heeft deze dienst onder meer te danken aan de mogelijkheid om meerkeuze- en open vragen te combineren. Interessant is ook dat je op specifieke plaatsen audio-commentaar kan toevoegen waarbij je je cursisten als het ware rechtstreeks toespreekt. Daarnaast kan je video’s ook bijsnijden of een volledige voice-over inspreken.

Misschien is de grootste troef van EDpuzzle dat het deze mogelijkheden verenigt in een zeer gebruiksvriendelijke interface die je uitnodigt om stap voor stap te werk te gaan. Dat merk je meteen nadat je je geregistreerd hebt als leerkracht:

DScreenshot van het startschermEerst kies je een video van een van de bekendere videowebsites (Vimeo uitgezonderd) of laad je een eigen video op. Daarna kan je die video bewerken:

Screenshot video bewerken

  • bijsnijden
  • voice-over inspreken
  • audio-commentaar inspreken
  • gesloten of open vragen toevoegen
  • opslaan

Je kiest vanzelfsprekend wat je wil gebruiken. Bij elke stap kan je een korte Engelstalige ‘screencast’ bekijken voor extra uitleg. Telkens als je een vraag of audio-commentaar toevoegt, stopt het beeld van de video.

Als je tevreden bent over je video, maak je een of meerdere klassen aan en beslis je of je die bewerkte video als opdracht aan een klas geeft of dat je de video deelt via Facebook, Twitter of e-mail. Als je een opdracht toewijst aan een klas, krijg je een knop om de video in te sluiten op een website, blog of LMS

Om met klassen te werken, moeten cursisten zich registreren en inloggen met een code die ze van de leerkracht ontvangen. Cursisten hebben geen e-mailadres nodig om zich te registreren.  Een voornaam, gebruikersnaam en wachtwoord volstaan.

Die registratie heeft dan weer als voordeel dat je als leerkracht kan zien hoe je cursisten het ervan afbrengen. In ‘Analytics’ zie je wie wat bekeken heeft en hoe ze gescoord hebben op de meerkeuzevragen. Hier kan je ook de open vragen verbeteren, hoewel de correctie beperkt is tot goed of fout.

screenshot van de statistiekenEen interessante evolutie binnen EDpuzzle is dat een leerkracht ook een opdracht kan geven waarbij cursisten gebruik kunnen maken van de EDpuzzle editor. Zo kunnen zij dan vragen toevoegen aan een fragment (bv. voor andere cursisten) of een hele voice-over inspreken.

Wil je eens zien hoe zo’n video er voor een cursist uitziet, registreer je dan als student en geef bojvKz in als klascode. Heb je zelf goede ervaringen met een van de alternatieven voor EDpuzzle, dan lezen we dat graag bij de reacties.

voorbeeld van bewerkte videoJeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Creatieve cursisten, Leerinhouden en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Interactieve video’s met EDpuzzle

  1. Pingback: Round-up schooljaar 2013-2014 | CVO Antwerpen

  2. Pingback: Snel interactieve video’s maken met Videopath | CVO Antwerpen

  3. Pingback: De troeven van Google Classroom | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s