Breng een afbeelding tot leven: ThingLink


ThingLink laat je toe om een afbeelding te verrijken met onder meer video, audio, tekst, andere afbeeldingen en sociale media. Het is met andere woorden een compacte, veelzijdige en visuele manier om webinhouden samen te brengen. Dit voorbeeld maakt meteen duidelijk hoe het werkt.

thinglink logoOm zelf zo’n interactieve ‘thinglink’ te maken, laad je eerst een afbeelding op van je harde schijf of je zoekt een rechtenvrij exemplaar op het net. Ook je Facebook of Flickr foto’s kunnen dienen. Daarna voeg je ‘mediatags’ toe aan de afbeelding. Dat is meestal gewoon de URL (webadres) van die bron op het internet + een korte beschrijving van jouw hand.

Die tags vertalen zich in kleine symbolen die zichtbaar worden als iemand met zijn muiswijzer over de afbeelding beweegt. ThingLink herkent meestal de URL, dus als je een video van Vimeo of YouTube toevoegt, verschijnt er een soort Play-knop. Klik je op zo’n symbooltje, dan verschijnt de tekst, het audio- en/of videofragment, de afbeelding…

Dit is een screenshot, geen echte thinglink :-)

Dit is een screenshot, geen echte thinglink 🙂

Je kan je bewerkte afbeelding daarna delen via e-mail, sociale media of insluiten op een blog, ELP of website. Dat is een handige manier voor leerkrachten om lesmateriaal op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Maar het is vooral interessant om cursisten de resultaten van een onderzoekje of een project eens op deze manier te laten voorstellen.

ThingLink media tagsBovendien blijft het aantal ‘mediatags’ dat je kan toevoegen aan ThingLink uitbreiden. Zo kondigde het hier eerder besproken AudioBoo onlangs aan dat je hun opnames nu ook kan integreren bij ThingLink. Je kan dus steeds meer zelfgemaakte webinhouden toevoegen aan een afbeelding. Voor een volledig overzicht van bruikbare ‘mediatags’, klik hier.

Voor ThingLink heb je een account nodig. Zo’n account geeft je ook toegang tot allerlei statistieken (hoeveel mensen hebben er op je tags geklikt) en het geeft je de optie om je cursisten te volgen waardoor hun ‘thinglinks’ in je ‘stream’ terecht komen. Je kan er dan ook rechtstreeks commentaren bij schrijven. Vind je het sociale luik van ThingLink maar niets, dan kan je je afbeeldingen ook privé houden.

Neem voor inspiratie zeker eens een kijkje in de galerij via de ‘Browse’ knop of verdiep je in deze presentatie  (Google Docs, Engelstalig) die bijna 200 lesideeën en tips met ThingLink omvat. Als leerkracht kan je gratis ‘upgraden’ naar een ‘Teacher’ account, maar dat levert voorlopig niet veel extra mogelijkheden op. Er bestaan apps voor iOS (Mac) en Android, maar niet voor Windows 8.

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Creatieve cursisten, Leerinhouden en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s