Videochatten vanuit je browser: vLine


Vorige week presenteerden we met Screenleap een toepassing om snel je scherm te delen vanuit je browser. Nadeel was dat je moest inbellen om ook te kunnen spreken met elkaar. Maar als je Screenleap combineert met vLine, dan kan je probleemloos converseren terwijl je je scherm deelt.

vLine startschermvLine is een videochat dienst die vanuit je browser werkt. Je hebt er geen account, software of plugins voor nodig. Als je naar de site surft, genereert vLine automatisch een URL. Klik op Go, typ je naam en dan kan je de URL delen via e-mail of sociale media. Eerst zit je alleen in je ‘room’ maar van zodra iemand op de link klikt, verschijnt die mee op je scherm. Zorg ervoor dat je webcam en microfoon toegankelijk zijn.

vLine Share linkJe kan dus met meerdere personen converseren terwijl je ze ook ziet, wat bijvoorbeeld bij Skype enkel met een betalende account kan. vLine raadt wel aan om het aantal deelnemers (browsers) te beperken tot 4 of 5 om de kwaliteit van de verbinding te garanderen. Deze toepassing is dus zeer geschikt om kleine studie- en/of conversatiegroepjes te organiseren.

Je mag zo lang chatten als je wil (geen tijdslimiet) en je kan je link bewaren en opnieuw gebruiken. Je kan ook zonder problemen je microfoon of webcam ‘bevriezen’ als je even iets wil zeggen of doen dat je gesprekspartners niet hoeven te horen/zien.

OpgeletvLine werkt voorlopig enkel in Google Chrome en Mozilla Firefox. Andere browsers zullen waarschijnlijk volgen. Ze zijn ook bezig aan apps voor iOS (Mac) en Android. De dienst is gebaseerd op de open source code van Google voor WebRTC, waardoor rechtstreekse communicatie via browsers mogelijk wordt.

vLine chat GrietJeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Communicatie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Videochatten vanuit je browser: vLine

  1. Pingback: WebRTC in de praktijk: appear.in en mashme.tv | CVO Antwerpen

  2. Pingback: Rabbit: videochatten rond webinhouden | CVO Antwerpen

  3. Pingback: Online videogesprekken opnemen en bewaren | CVO Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s