Last-minute wenskaarten in een handomdraai


Uit een uitgebreid onderzoek van wenskaartenbedrijf Hallmark (onverdachte bron?) in Nederland zou blijken dat 90% van de ondervraagden kiest voor papieren wenskaarten die met de post verstuurd worden. Steeds meer mensen verkiezen bovendien zelfgemaakte kaarten boven voorgedrukte varianten.

Het media-atelier juicht dit soort creativiteit vanzelfsprekend toe, maar voor mensen (zoals ondergetekende) die er nooit in slagen om die wenskaarten op tijd de deur uit te krijgen, willen we toch 2 online toepassingen meegeven die kunnen dienen om op de valreep je beste wensen over te brengen.

Bij PicMonkey vind je momenteel een aantal sjablonen voor Kerstmis en Nieuwjaar. Kies een foto die je leuk vindt en zet je tekst erop. Bij PicMonkey is geen registratie nodig en je kan de afbeelding downloaden op je pc of rechtstreeks delen via sociale media en/of e-mail.

PicMonkey wensWil je een iets minder statische kaart en ben je niet bang van een beetje kitsch? Dan is it’s a Message de toepassing voor jou. Deze dienst laat je toe om een gepersonaliseerde boodschap achter te laten op bewerkte beelden van Google Street View. Opgelet: het werkt enkel in Chrome en Firefox en de sluikreclame voor Google (in de wolken) moet je erbij nemen. Bekijk een voorbeeld via deze link: http://goo.gl/lSmPW8

Als je zelf zo’n ‘message’ maakt, kan je de ontvanger een locatie laten kiezen of je stelt zelf een bepaalde locatie in (zoals in het voorbeeld). Hou er rekening mee dat Google Street View er wel eens naast durft te zitten met adressen. Je krijgt 2 lijnen om je boodschap te typen. Registratie is niet nodig. Verkort de URL  in een dienst zoals goo.gl, dat staat wat netter.

Gelukkig zijn de andere medewerkers van het media-atelier wat beter georganiseerd en hoeven zij zich niet bezig te houden met dit soort last-minute redmiddelen. Zij waren dus ruim op tijd klaar met het nieuwjaarsfilmpje dat we hier nog eens tonen om 2013 definitief uit te zwaaien.

Eindigen in schoonheid, heet dat. Fijne feesten en tot in 2014

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op Last-minute wenskaarten in een handomdraai

  1. Patricia bib zegt:

    Tof!!
    Ook nog acteur-ambities? 😉
    Fijne feestdagen aan het media-atelier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s