Het media-atelier trakteert: gratis PowToon Classroom accounts


We hebben hier bij het media-atelier de hand kunnen leggen op een reeks gratis educatieve accounts van de animatiesoftware PowToon. Zo’n ‘Classroom account’ is geschikt voor één leerkracht en 30 cursisten. Ze blijven een jaar geldig en hebben een winkelwaarde van $96. En we verdelen ze dus onder collega’s van CVOA.

Wie PowToon (nog) niet kent, kan hieronder alvast een voorbeeldje van onze dienst communicatie bekijken:

PowToon biedt een eenvoudige ‘drag and drop’ interface waardoor iedereen in staat is om vrij snel een leuk uitziende cartoon in mekaar te boksen. Je kan templates gebruiken, eigen afbeeldingen opladen, een voice-over inspreken,… Met de ‘Classroom account’ kan je onbeperkt PowToons creëren van maximum 15 minuten in HD kwaliteit. Ze zijn gemakkelijk te exporteren en te delen.

Leerkrachten kunnen PowToons onder meer gebruiken om complexe concepten te verklaren of om een opdracht/project voor te stellen. Sowieso zorgt het gebruik van deze video’s voor luchtigheid en afwisseling in je (online) lessen. Nog voorbeelden? Bekijk even de blogpost van Heidi Neltner, een Amerikaanse leerkracht en schoolbibliothecaresse.

Bijzonder leuk aan de ‘Classroom accounts’ is dat je ook tot 30 cursisten creatief aan het werk kan zetten. De leercurve lijkt daarvoor misschien wat hoog, maar als je storyboards en tutorials (daar zorgen wij wel voor) inzet, dan zal je verbaasd zijn over hoe snel zij met het programma weg zijn. Bovendien past het creëren van PowToons perfect in het ‘digital storytelling’ concept.

Wat moet je nu doen om zo’n account te bemachtigen? Heel simpel, laat hieronder bij de reacties weten dat je kandidaat bent. Wij sturen je dan instructies met een ‘Redeem Coupon’ die ervoor zorgt dat je niets moet betalen. Een keer je account geactiveerd, kan je beginnen oefenen en cursisten uitnodigen. Happy animation 🙂

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Creatieve cursisten, Leerinhouden en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Het media-atelier trakteert: gratis PowToon Classroom accounts

 1. Joke Temmerman zegt:

  Zo’n aanbod sla ik niet af!

 2. Patricia bib zegt:

  Het is een geweldige tool! 🙂

 3. Op dit aanbod wil ik ook graag ingaan. Bruikbaar voor de TACCLE cursus en om promo filmpjes te maken om projectresultaten onder de aandacht te brengen

 4. Stefanie De Keersmaecker zegt:

  Geldt dit aanbod nog? Dan ben ik zeker geïnteresseerd!

  • jhendrickx42 zegt:

   Dag Stefanie, dit aanbod is intussen al even verlopen, maar je hebt zoals gezegd geen educatieve account nodig om zelf een filmpje te maken. Spring zeker eens binnen in het media-atelier als je nog wat extra info kan gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s