Zelf educatieve spelletjes maken


Er is in het onderwijs heel wat aandacht voor formatief toetsen. Daarbij gebruiken leerkrachten een ‘test’ om cursisten verder te helpen in hun leerproces zonder dat het resultaat van die ‘test’ meespeelt in de eindbeoordeling. Educatieve spelletjes zijn een leuke en afwisselende manier om formatieve toetsen vorm te geven.

Meestal hebben auteursomgevingen en LMS’en al een beperkt aanbod van educatieve games, maar het loont zeker de moeite om je horizon wat te verbreden. Twee goede en gebruiksvriendelijke websites om zelf spelletjes te maken zijn LearningApps en Educaplay. Beide sites hebben onder meer kruiswoordraadsels, interactieve kaarten, woordzoekers, puzzels en nog veel meer in de aanbieding.

Welk woord zoeken we?

Welk woord zoeken we?

Het ontwerpen van zo’n spelletje is heel eenvoudig gehouden en je kan ze makkelijk delen via een link of door ze in te sluiten in bv. Moodle of eXeLearning. Dat insluiten lukt niet op WordPress.com (iframes), maar deze link brengt je naar een ‘vraag van 1 miljoen quiz’ over geheimtaal in het onderwijs. Als je zes vragen juist beantwoordt, ben je miljonair, mis je er eentje dan ga je met lege handen naar huis. In deze versie is er geen hulplijn 🙂

Voor beide sites moet je registreren. LearningApps heeft meer verschillende spelletjes, Educaplay heeft als voordeel dat ze html5 compatibel zijn wat betekent dat ze ook uitstekend werken op de meeste mobiele apparaten.

Vergeet niet om eens rond te neuzen op beide sites want er bestaan al heel wat spelletjes en vaak kan je die als geregistreerde gebruiker ook gewoon hergebruiken. Als je er zelf eentje ontwerpt, post dan zeker de link in de feedback hieronder zodat we allemaal kunnen meespelen… Homo Ludens!

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Leerinhouden en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Zelf educatieve spelletjes maken

  1. Patricia bib zegt:

    Proberen waard! Maar niet de eerste 48 uren! 😉 Wordt vervolgd!

  2. Pingback: Round-up schooljaar 2013-2014 | CVO Antwerpen

  3. Pingback: Interactieve werkbladen met Wizer.me | CVO Antwerpen

  4. goesda zegt:

    Ik ben gusta en ik ben lekker mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s