Organiseer en deel je favoriete websites met Symbaloo


Als je veel gebruik maakt van het internet, dan durft je lijst met favoriete sites wel eens uit haar voegen te barsten. Als je ook nog eens een beroep doet op verschillende browsers, dan is het overzicht helemaal zoek, want wat je bij Internet Explorer opslaat komt niet automatisch in de bladwijzers van Mozilla Firefox, Safari of Google Chrome terecht.

symbaloo logoOm je favoriete websites in om het even welke browser bij de hand te hebben, is een dienst als Symbaloo ideaal. Hier creëer je visueel aantrekkelijke pagina’s met blokjes (je favoriete links) die je in elke browser als startpagina kan gebruiken. Voeg je een favoriet toe aan Symbaloo, dan zie je dat in elke browser.

Je kan zoveel pagina’s (tabbladen) aanmaken als je wil en je kan de blokjes bepaalde kleuren meegeven om ze te groeperen. Hieronder zie je een screenshot van een van mijn Web 2.0 pagina’s:

symbaloo

Maar er is meer. De pagina’s die je op deze manier samenstelt, kan je heel gemakkelijk delen met collega’s en cursisten. Je kan ze een link sturen via e-mail waardoor zij die ‘webmix’ aan hun Symbaloo kunnen toevoegen. Je kan zo’n pagina ook embedden in Moodle. Op die manier kan je je cursisten bijvoorbeeld een aantal sites meegeven om hen op weg te helpen bij een project.

Bovendien is er al een heleboel werk gebeurd. Als je een nieuwe pagina aanmaakt, kan je ervoor kiezen om een kijkje te nemen in de ‘Gallery’. Daar kan je zoeken op thema en/of land en zo ontdek je de pagina’s van andere gebruikers. Vaak leer je op die manier ook interessante websites kennen waarvan je nog nooit gehoord had.

Voor de volledigheid voeg ik er nog aan toe dat er ook een Symbaloo Edu bestaat. Van hieruit start je met een aantal ‘webmixes’ waarop al een heleboel onderwijs websites en toepassingen klaar staan. Maar eigenlijk is het vooral een opstapje naar hun premium (lees: betalende) account.

Een tutorial of de link naar een van de media-atelier Symbaloo pagina’s zijn verkrijgbaar op eenvoudig verzoek 🙂

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Organisatie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Organiseer en deel je favoriete websites met Symbaloo

  1. Pingback: Social bookmarking met visuele flair: Pearltrees | CVO Antwerpen

  2. Pingback: Social bookmarking met visuele flair: Pearltrees | TACCLE 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s