De Vapoto saga


Update: deze work-around doet het niet meer. De enige manier om nog een video van de website te halen is met een screencast toepassing zoals Screencastify.

Misschien hebben jullie het al gemerkt maar de Redactie-downloader van Vapoto is offline gehaald op vraag van de VRT omdat het in strijd zou zijn met hun rechten. Daarom bekijken we in dit bericht een (iets omslachtiger) alternatief :

Bekijk de pagina met de video van De redactie in Google Chrome of Mozilla Firefox en klik rechts. Kies dan voor Paginabron bekijken uit het snelmenu. Niet schrikken, je krijgt nu een pagina vol code. Gebruik de sneltoestcombinatie Ctrl + F om een zoekvak te genereren. In Chrome verschijnt dat rechts boven, In Firefox links beneden. In dat zoekvak typ je .flv (het bestandsformaat van videos) op deze website. Je ziet meteen dat de ‘hits’ gemarkeerd zijn.

Een van de regels die oplicht begint met ‘data-video-src’. De URL die daar achter komt, moet je kopiëren. Plak die URL in Firefox en dan kan je het filmpje gewoon opslaan of downloaden met de videodownloadhelper van Firefox die uitgebreid in onze workshop aan bod gekomen is.

Code Chrome

Als er in de URL ergens GEO staat dan zal het downloaden niet lukken, maar dat was vroeger ook al zo. Deze ‘work-around’ werkt ook voor andere programma’s van de VRT nieuwsdienst die op de redactie staan zoals Koppen, TerZake en Volt.

Lukt dit niet of ken je een snellere methode, deel het dan met ons.

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bronnen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s