eXeLearning is terug


Veel mensen die al een tijdje bezig zijn met eLeren, zullen een aantal van hun eerste leerpaden gemaakt hebben in eXe. Maar omdat het Nieuw Zeelandse project geen middelen meer kreeg, werd de ontwikkeling stopgezet. Daardoor ontstonden er steeds meer problemen tussen de achterhaalde code en de voortschrijdende technologie. Een van de grootste problemen was de band tussen eXe en een verouderde versie van Mozilla Firefox. Ook 64-bits systemen konden niet meer met eXe overweg.

Maar nu is er dus een nieuwe versie verschenen. Een aantal Spaanse instituten hebben de oude code afgestoft en zijn nu van plan om dit ‘open source’ product verder te ontwikkelen. Opvallend is in ieder geval dat eXe nu in elke browser werkt. De ontwikkelaars laten ook verstaan dat het uiteindelijk de bedoeling is om eXe volledig ‘web-based’ te maken zodat je geen software meer moet installeren.

exelenarning

Ik heb al eens een oud leerpad geïmporteerd in de nieuwe versie en alles werkt prima. De Spaanse initiatiefnemers hebben ook al nieuwe iDevices aangekondigd, die je zelf zou kunnen toevoegen aan je werkomgeving. Ik ben benieuwd of eXe op deze manier een tweede adem vindt, maar het voelt in ieder geval als een blij weerzien met een oude vriend. Hij is misschien nog niet helemaal aangepast aan de noden van de nieuwe tijd, maar dat heeft soms ook wel charme.

UPDATE:

Intussen heeft het media-atelier 6 tutorials gemaakt die van jou in een half uur een eXeLearning specialist maken. Vergeet het beeld niet te maximaliseren en het geluid op te zetten:

Jeroen Hendrickx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Leerinhouden en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s